Oude Schetsboek 1998

Mijn oude schetsboek (90er jaren). Ik kwam in een oude doos deze video tegen uit plusminus 1998. Deze video had ik gemaakt om te laten zien op mijn homepage. In het telefoon modem tijdperk was dit een zo laag en klein mogelijke resolutie zien te bereiken. Dat dit na 2 minuten zichtbaar gemaakt kon worden. Het werd een rm extensie voor de Realplayer. Dus video op het Internet in de vorige eeuw was mogelijk. Ik heb het anno nu nog een keer door mijn computer gegooid met dit resultaat. Het zijn schetsen die in de negentiger jaren gemaakt heb bij modeltekenen, tijdens mijn lessen op school, in de buitenlucht, op vakanties en op alle mogelijke plaatsen. Ik had dit schetsboek en wat potloden altijd bij mij in een kleine tas. Zodra als er tijd en gelegenheid was trok ik mijn schetsboek en mijn potloden om te schetsen.Waarom doe ik dit 20 jaar later; veel minder? Stom niet waar?

Oude Schetsboek 1998

 

Video Schetsboek WILLEM MOOK

potlood, inkt en krijt tekeningen

Het dierbaarste object dat een kunstenaar heeft is zijn schetsboek. Naast het gebruik van modelschetsen voor mijn schilderijen en illustraties schets ik voor de pure teken lol. Het werken op het atelier kan soms erg vervelend en saai zijn. Vooral wanneer het schilderij op de ezel te moeilijk is om af te krijgen en je gewoonweg vast zit. Op zulke momenten moet je iets anders doen dan schilderen om deze frustratie te ontkomen. Soms zijn het andere verplichtingen dan kunst die het probleem kunnen zijn. Voor zulke momenten heb ik altijd mijn schetsboek en mijn potlood bij me voor die ogenblikken die er plotseling zijn. Wham. Wham...Tekenen, zonder bij na te denken!
Misschien wel de gelukkigste momenten in het kunstenaars bestaan.
Deze schetsen zijn zoals ze zijn; Wonderlijke gekraste juwelen, alles behalve perfect, maar dierbaar om te hebben en te bekijken op slechte momenten.

ZIE OOK mijn Schetsen en Tekeningen

ZIE OOK mijn Illustraties

 

 

[Vorige pagina voor IE4 en 5 gebruikers